M+C Saatchi  London

M&C Saatchi location, in Golden Square, features two buildings dating from 1914. Mackay + Partners designed an atrium between the existing buildings which spirals upward, incorporating each level of the building into its architecture. The new entrance allows the main interior gallery to be the focus of the street level observation. Frameless structural glass was the key to the dramatic atrium enclosures.

The final resolution of Mackay + Partners scheme optimizes stillness. It is a testament to the design that this initial sense of calm still resides within the series of spaces emanating from the reception area.

Our work with M&C Saatchi brought Mackay + Partners several architectural awards and has become the benchmark against which our practice continues to be measured.

 

Client: M+C Saatchi
Size: 3800 sq m
Budget: £750,000

Architects and Interior Design: Mackay + Partners
Project Manager / Quantity Surveyor: Jackson Coles
Contractor: Morgan Lovell
M&E Engineer: Rybka Battle
Structural Engineer: Battle McCarthy

  Return to all Work